02Juny2023

Un article mostra la realitat de les carreteres al Pallars Jussà

Testimonis pallaresos expliquen el seu dia a dia a través de l’estat de la xarxa viària al seu municipi. Una crònica de la realitat present a la major part de municipis del Pirineu.

Article "Carreteres Perdudes" de La Mira: https://www.lamira.cat/histories/1973/carreteres-perdudes 

Joan Mauri (Castellnou del Montsec), Miquel Castells (Moror), Jordi Navarra (Sant Esteve de la Sarga) i Marc Moliner (Beniure) , són el reflex d’una problemàtica que ha esdevingut generacional i perllongada en el temps, mitjançant quatre experiències vitals diferents. Els 14 municipis de la nostra comarca comprenen 144 pobles i assumeixen 410 km de carreteres.

L’article esmenta les dificultats que genera però, també deixa entreveure les oportunitats que suposaria revertir aquesta situació ja que gràcies a les noves tecnologies i la flexibilització del món laboral, moltes persones veuen en el teletreball,  una oportunitat  per a un canvi de vida personal i professional que a més, suposa un revulsiu per a combatre la despoblació i aconseguir un Pirineu més actiu, productiu i viu.

Carreteres perdudes és un reportatge testimonial que impacta perquè narra de primera mà una situació que,  malgrat els esforços de les administracions locals per combatre-la, no són suficients si la titularitat de les mateixes continua sent municipal,  ja que aquests no disposen  dels recursos  econòmics, tècnics  i humans per fer-hi front.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.