02Juny2023

L’espectacle de Comediants “Mur, Guspira del MNAC” atreu 900 espectadors al Castell de Mur

Èxit de convocatòria aquesta tarda al Castell de Mur amb les entrades exhaurides de l'estrena de l'espectacle de Comediants "Mur, guspira del MNAC" que ha comptat amb 300 espectadors en la seva primera sessió.

Els Comediants han aconseguit que els assistents facin un viatge al passat amb un espectacle itinerant i participatiu que s’ha realitzat entre 3 escenaris diferents al voltant de la col·legiata de Santa Maria de Mur. La música en directe l’han posat els músics de l'orquestrina Trama, i actors i actrius locals han participat en l'obra acompanyant als membres de Comediants.

El president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, ha expressat “la seva satisfacció amb l'esforç  de tots els participants, content de rememorar la història fent història per poder oferir aquest espectacle singular a 900 persones. “.

Un dels reptes de l’organització ha estat aconseguir aparcament suficient, però el públic ha col·laborat amb l'organització desplaçant-se fins al Castell de Mur agrupat en vehicles compartits. També  hi ha hagut un servei de bus llançadora des dels aparcaments més llunyans que ha facilitat l'accés al recinte.

Diumenge es realitzaran 2 sessions més d'aquest espectacle que recorda els fets succeïts el 1919 quan el restaurador italià Franco Steffanoni va arribar a Mur per arrencar les pintures murals de l’absis de Santa Maria de Mur.  Aquella operació va ser la guspira d’alarma i va suposar un punt d’inflexió en la preservació l’art sacre pirinenc. La principal conseqüència va ser la posada en marxa per part de la Mancomunitat de Catalunya, de la campanya de salvament del romànic català, en el marc de la qual els frescos de les esglésies del Pirineu van ser arrencats i dipositats a l’actual Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

L’esdeveniment s’ha pogut celebrar gràcies a l’ajuntament de Castell de Mur i el Consell Comarcal del Pallars Jussà  amb la col·laboració de l’IDAPA i l’Agència Catalana de Turisme.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.