05Desembre2022

El Banc d’Ajudes de Suport del Pallars Jussà incrementa un 35% el seus usuaris en un any

L’eina de suport que més s’ha deixat en préstec durant el 2021 han estat les cadires de rodes, en especial les autopropulsables.

El banc d’ajudes i productes de suport del Pallars Jussà és un servei ofert pel Consell Comarcal, que cedeix temporalment materials de suport a persones que pateixen alguna patologia que limita la seva autonomia.

Els usuaris d’aquests materials en préstec són per exemple persones que han patit un accident o es recuperen d’una intervenció o bé estan al final de la vida i necessiten temporalment alguna d’aquestes eines de suport evitant haver de comprar-les.

També són usuaris persones que necessitaran aquests materials la resta de la seva vida però que abans de fer la despesa de compra podran provar-les per decidir quines són les més adequades per la seva patologia.  

Aquest servei,  compta també amb una terapeuta ocupacional, que analitza la situació de cada pacient i s’encarrega fer un assessorament individualitzat sobre quins materials responen millor a les seves necessitats. El 2021 es van incrementar un 35% aquestes consultes, moltes de les quals es fan en el mateix domicili de la persona usuària per tal de buscar el producte més adient tenint en compte, no només les necessitats de la persona, sinó també les característiques del seu habitatge. Sense que hi hagi molta diferència numèrica, hi ha més homes que dones que hagin sol·licitat aquest assessorament.

El producte de suport que més s’ha deixat són les cadires de rodes, en especial les autopropulsables, és a dir, aquelles que pot manejar de manera autònoma el mateix usuari, o bé, l’acompanyant. Però el banc també compta amb altres materials com crosses, llits articulats i accessoris de tot tipus per facilitar l’autonomia dels pacients o per donar suport a les famílies en la cura del malalt. Aquest servei està obert al públic de dilluns a divendres al matí i requereix cita prèvia de cara a poder elaborar un bon assessorament a l’usuari.

Compartir contingut
Copyright © 2022 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.