02Juny2023

El Pallars Jussà organitza una visita tècnica per al sector agrari a l’espai rural de gallecs

Aquesta forma part d’un cicle per donar a conèixer experiències innovadores a la pagesia de la comarca.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha programat diferents visites d’intercanvi de coneixements i experiències adreçades a la pagesia de la comarca i a persones d’un perfil tècnic vinculat a l’agricultura. Aquestes sortides tenen com a objectiu donar a conèixer bones pràctiques de territoris que han fet la conversió a la producció agrària ecològica i que han reorientat els seus cultius cap al valor afegit, la qualitat i la diversificació, fent més competitives i rendibles les explotacions.

La primera de les visites tindrà lloc el proper 29 de març a l’Espai Rural de Gallecs. Aquest és un territori singular situat als vallesos on els darrers 20 anys s’ha iniciat un procés de transició i innovació centrat en desenvolupar un model alternatiu de producció agrària, que consisteix en l’aposta per a cultius d’extensius en ecològic, noves orientacions productives per a consum humà. També s’hi fa la transformació de productes en instal·lacions compartides, com farines o llegums cuits, que també es distribueixen de forma conjunta.

Tal com ha indicat el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, aquesta forma part de les accions de suport al sector agrari de la comarca que s’estan desplegant en els darrers temps per contribuir a millorar-ne la seva competitivitat i assegurar-ne la continuïtat.

Durant el transcurs de la visita es coneixerà de primera mà com s’ha dut a terme el procés de transició d’aquest espai, visitant els diferents cultius, els camps experimentals i  el molí de pedra on s’elabora la farina.

Acompanyaran l’experiència Gemma Safont, gerent del Consorci del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs,  Jordi Puig, assessor agronòmic de la zona i Salvi Safont, pagès que ha realitzat la transició de cultiu convencional a l’ecològic.

La visita s’emmarca dins del projecte “Aprenem de Gallecs”, que promou el Consell Comarcal del Pallars Jussà, amb la coordinació tècnica de la cooperativa Raiels · Iniciatives que arrelen, i està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de Suport al desenvolupament local, Projecte ‘Treball a les 7 Comarques’.

Les inscripcions per participar en aquesta experiència, que tindrà sortida i arribada a Tremp, es podran formalitzar fins el 23 de març, mitjançant el formulari https://tuit.cat/hWpp4.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.