05Desembre2022

El Pallars Jussà, distingit com a territori socialment responsable en els premis Respon.cat

Premis que reconeixen el compromís de les empreses amb la responsabilitat social i les bones pràctiques en aquest sentit en àmbits com el territorial.

La Comarca del Pallars Jussà ha rebut el reconeixement com a “Territori socialment responsable" en el marc dels premis Respon.cat que atorga l’associació Respon.cat, una iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya.

El Pallars Jussà ha rebut aquesta distinció per ser un territori que ha posat en l’eix central del seu creixement econòmic el benestar i la qualitat de vida de les persones i el respecte al seu entorn natural.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha liderat aquesta candidatura en la que hi col·laboren entitats i associacions que treballen per a la sostenibilitat i la igualtat a la comarca i que, segons ha indicat el President del Consell, Josep M. Mullol, el treball coordinat de totes elles ha estat clau en aquest reconeixement.

Projectes com “Gratitud Pallars”, el Geoparc Orígens o el projecte transfronterer GPS Tourism, vinculat a la mobilitat sostenible, que formen part d’un projecte global de desenvolupament del sector turístic respectuós amb territori, han estat claus en l’obtenció d’aquest guardó.

També ho han estat altres àmbits econòmics com els projectes Al teu gust, aliments del Pallars, que preserva la cultura agroalimentària i gastronòmica de muntanya, o l’Arrela’t, per a fixar població jove al territori, així com l’impuls de l’economia social i solidària que es porta a terme des de l’Ateneu Cooperatiu.

Però la clau per a l’obtenció d’aquest guardó ha estat el fet que totes aquestes iniciatives de desenvolupament van acompanyades per una estratègia orientada a millorar la qualitat de vida de les persones a partir de la creació d’espais com el Centre per a l’autonomia personal o el desplegament de serveis d’atenció a la dependència per part del Consell Comarcal, així com el treball coordinat entre entitats com AlbaJussà o Reintegra que treballen per la inclusió i les administracions públiques fomentant la contractació social i responsable.

Per la seva banda, Suara Cooperativa i Mercabarna van obtenir els Premis Respon.cat 2021 a la trajectòria del compromís en responsabilitat social empresarial.

 Els guardons es van lliurar dijous a l’auditori Vinseum de Vilafranca del Penedès.

Compartir contingut
Copyright © 2022 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.